نوشته شده توسط : sibesalamati

پیشگیری از حساسیت به پوشک در نوزادان گرداوری شد

پیشگیری از حساسیت به پوشک در نوزادان

 

در گذشته برای جلوگیری از عمل دفع یک نوزاد تا سن دو سالگی از کهنه با لایه پلاستیکی در خارج استفاده می نمودند. اما امروزه استفاده از کهنه ها تا حدودی قدیمی شده و استفاده از پوشک به مراتب جایگزین آن شده است. علاوه بر آن از نظر اقتصادی نیز خرید پوشک به اقتصاد خانواده لطمه وارد می کند. در کنار همه ی این موارد حساسیت به پوشک در نوزادان بزرگترین مشکلی است که یک مادر در هنگام باز کردن پوشک با آن مواجه می شود.

حساسیت هایی که پوشک به وجود می آورد معمولا موجب قرمزی ، سوزش و خارش در کشاله ران و حتی بر روی سیستم تناسلی نوزاد می شود که در صورت عدم پیگیری و درمان ممکن است که به مشکل عفونی جدی در نوزادان تبدیل شود. برای پیشگیری از حساسیت های این چنینی سعی کنید تا هر چند ساعت یکبار پوشک را باز کنید تا جریان هوایی در یک محیط بسته برقرار شود و از مناسب بودن محیط برای رشد میکروب ها کاسته شود. همچنین پس از ادرار کردن با کمی آب و پنبه نواحی را تمیز کنید ، هرگز از دستمال مرطوب استفاده نکنید ، ای دستمال تنها در مواقعی که آبی در دسترس شما قرار ندارد به عنوان آخرین راه حل به حساب می آید.

پس از شست و شوی محل به سرعت آن را خشک کنید ، زیرا مرطوب ماندن می تواند بر روی حساسیت پس از بسته شدن پوشک تأثیر گذار باشد. در مواقعی که سوختگی و حساسیت ناشی از پوشک در نوزاد شما به شدت زیاد می شود می توانید از انواع پمادهای موجود در بازار برای جلوگیری از سوختگی استفاده کنید. اما این پمادها را در اندازه کم استفاده کنید ، زیرا مصرف بیش از اندازه ی آنها نیز با حساسیت های بیشتری همراه خواهد بود.

امروه برخلاف تبلیغاتی که در خصوص ماندگاری بالای پوشک ها مشاهده می شود ، در نوزادانی که پوست های حساسی دارند ، این کار را انجام ندهید. سعی کنید تا پس از چند ساعت پوشک را تعویض نموده و پوشکی جدید را برای فرزند خود آماده کنید. در چنین مواردی به فکر هزینه ی پوشک ها نباشید ، زیرا هزینه درمان حساسیت های پوستی به مراتب بیشتر از یک پوشک خواهد بود.

 

بیشتر بخوانید: مشکلات پوستی نوزاد



:: بازدید از این مطلب : 146
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 بهمن 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sibesalamati

مواد غذایی مفید برای سندرم روده تحریک پذیر گرداوری شد

مواد غذایی مفید برای سندرم روده تحریک پذیر

 

بیماری سندرم روده تحریک‌پذیر مشکلی است که با علائمی در ناحیه شکم از قبیل اسهال، یبوست یا هر دوی آنها شناخته می‌شود.

در حالیکه پزشکان هنوز به علت دقیق این بیماری پی نبرده‌اند مشخص شده است که این اختلال بر چگونگی تعامل مغز و روده تاثیر می‌گذارد.

زمانیکه فرد دچار سندرم روده تحریک پذیر است متوجه می‌شود برخی از انواع مواد غذایی موجب می‌شود علائم بیماری‌اش شروع یا تشدید شود. اگرچه این مواد غذایی در افراد مختلف متفاوت است پزشکان به برخی از رایج‌ترین خوراکی‌ها که موجب بروز مشکلات گوارشی می‌شوند اشاره کرده‌اند.

بسیاری از پزشکان “رژیم غذایی حاوی FODMAP پایین” را پیشنهاد می‌دهند که از بروز علائم سندرم روده تحریک پذیر جلوگیری می‌کند. FODMAP کربوهیدرات‌های کوچکی هستند که علائم این سندرم را از طریق تولید گاز، ایجاد درد شکمی و تشدید یبوست بیشتر می‌کنند.

در رژیم غذایی FODMAP پایین، اضافه کردن ۱۶ نوع خوراکی ممنوع است که شامل سیب، نوشیدنی‌های غیرطبیعی، لوبیای پخته، بروکلی، کلم پیچ، نوشیدنی‌های گازدار، گل کلم، نخود، سالاد کلم، لاکتوز موجود در محصولات لبنی، عدس، گلابی، کلم ترش، سویا، هندوانه، پیتزا و غذاهای سرخ شده می‌شود.

با این حال مبتلا بودن به سندرم روده تحریک پذیر به این مفهوم نیست که فرد نمی‌تواند از سبزیجات و میوه‌ها مصرف کند بلکه باید از میوه‌ها و سبزیجاتی استفاده کند که دارای FODMAP پایین هستند. پزشکان رعایت نکات زیر را به این بیماران توصیه می‌کنند:

– مصرف میوه‌هایی با FODMAP پایین همچون موز، بلوبری، گرمک، انگور، پرتقال، کیوی و توت فرنگی

– مصرف سبزیجاتی چون هویج، بادمجان، لوبیا سبز، اسفناج، سیب زمینی شیرین، کدو

– افزایش دریافت کلسیم با مصرف ماست به جای دیگر خوراکی‌های حاوی لاکتوز

– جایگزین کردن کره با روغن زیتون

– مصرف شیر بدون لاکتوز

 

منبع: ایسنا



:: بازدید از این مطلب : 186
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 بهمن 1396 | نظرات ()