نوشته شده توسط : sibesalamati

عرق پونه : خواص ، طبع ، طریقه مصرف و مضرات پونه گرداوری شد

عرق پونه : خواص ، طبع ، طریقه مصرف و مضرات پونه

 

خواص پونه (Pennyroyal) شامل درمان سرماخوردگی، رفع عفونت سینه، رحم و کلیه، درمان ناراحتی‌های کبدی، ناراحتی‌های عصبی، اختلالات گوارشی و … است.

یکی از گیاهان دارویی با طعم فوق‌العاده عالی پونه می‌باشد. پونه از خانواده نعناع بوده، گیاهی علفی با ساقه‌ای راست و کوتاه به رنگ سبز تند با گل‌های ریز صورتی یا آبی است که برگ‌هایی شبیه نعنا، بیضی اما کوچک‌تر و نوک تیزتر دارد. ارتفاع گیاه پونه، ۱۰ تا۳۰ سانتی‌متر و تمام اعضای هوایی آن استفاده دارویی دارد. این گیاه از زمان‌های قدیم در یونان باستان برای درمان انوع بیماری‌ها مورد استفاده قرار می گرفت و امروزه نیز از خواص ان در صنعت داروسازی، بهداشتی و آرایشی استفاده می شود. بوی معطر پونه کاملا از نعنا قابل تشخیص بوده و طعم آن در ابتدا گرم، گس و تلخ است، اما پس از مدتی در دهان حس خنکی ایجاد می‌کند. از این گیاه همچنین در پخت و پز و برای طعم‌دار کردن نوشیدنی‌های مختلف استفاده می‌شود. این گیاه دارویی حاوی مقادیر زیادی از ویتامین های A و C است. در این مطلب خواص پونه و مزایای درمانی متعدد آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

 

طریقه مصرف پونه

دم کرده ی پونه از ترکیب یک لیوان آب جوش با 2 گرم برگ خشک شده‏ ی پونه که به مدت 5 تا 10 دقیقه دم کشیده و صاف شده حاصل می ‏شود.

این دم کرده به طور معمول 2 تا 3 فنجان در روز استفاده می ‏شود و محدودیتی در طول درمان وجود ندارد.

 

طبع پونه

طبیعت پونه گرم و خشک است.

 

خواص پونه

برخی از خواص دارویی آن عبارتند از

پونه جزء گیاهان قاعده آور در زنان بوده، این گیاه باعث منقبض شدن رحم شده و به جریان قاعدگی کمک می‌کند.

از خواص پونه، حذف و خروج گاز انباشته شده در روده است و همین امر این گیاه را به دارویی عالی برای نفخ تبدیل می‌کند،  همچنین گیاه پونه بدلیل دارا بودن خواص ضد اسپاسم برای تسکین دردهای شکمی عالی می‌باشد.

استفاده از پونه، عملکرد روده را تحریک کرده و ترشح صفرا را افزایش می‌دهد.

این گیاه برای درمان ناراحتی معده مفید بوده، مشکلات هضم غذا مثل نفخ و اسهال را برطرف و باعث کاهش تورم دستگاه گوارش می‌شود.

از دیگر خواص پونه، رفع ترشحات انباشته شده در ریه است و استفاده از آن برای درمان بیماری‌های برونشیت و سرماخوردگی توصیه می‌شود.

از گیاه پونه برای درمان سرماخوردگی، سرفه و عفونت سینه استفاده شده، به دلیل وجود منتول در آن به عنوان داروی خلط آور و احتقان آور محسوب میشود.

گیاه دارویی پونه، تعریق بدن را افزایش داده و به همین دلیل برای کاهش تب بسیار مفید است.

یکی از مهمترین خواص پونه، تاثیربی حس کنندگی اعصاب می‌باشد، از اینرو برای درد ماهیچه و بیماری‌هایی مانند رماتیسم و آرتروز بسیار مفید است.

استفاده از دمنوش پونه باعث تسکین و آرامش میشود.

گیاه پونه، مقدار اسید اوریک را کاهش می‌دهد، بنابراین برای افراد دارای اوره بالا گزینه خوبی محسوب میشود.

پونه دارای ویژگی‌های ضد عفونی کننده می‌باشد از این رو برای عفونت رحم، ادرار و کلیه بسیار مفید است.

استفاده از پونه برای تمیز نمودن زخم‌ها و رفع عفونت‌های زنانه بسیار موثر است.

درمان ناراحتی‌های کبدی، اسهال خونی، ناراحتی‌های عصبی و اختلالات گوارشی از دیگر خواص دارویی گیاه پونه است.

عصاره پونه در مقابل ویروس تب خال، ویروس آنفلوآنزا، بیماری نیوکاسل و ویروس‌های مختلف دیگر فعال است.

جویدن پونه، در رفع بوی بد دهان موثر است و به دلیل دارا بودن ترکیبات ضدباکتریایی، دارویی فوق‌العاده برای رفع عفونت‌های تناسلی، ادراری و گلودردهای چرکین بوده و مانند آنتی‌بیوتیک عمل می‌کند.

برگ‌ها و گل‌های پونه و همچنین ساقه‌های آن می‌توانند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی بیوتیک‌ها باشند. این گیاه همچنین بادشکن، معرق، مدر و محرک نیز می‌باشد.

پونه، مشکلات و ناراحتی‌‏های گوارشی را برطرف و از ترش کردن معده جلوگیری می‌کند و برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه مفید است.

مصرف پونه همراه با ماست و دوغ، به دلیل داشتن کلیسیم زیاد به خانم‌های یائسه و افرادی که دچار پوکی استخوان هستند و همچنین کودکان در حال رشد توصیه می‌شود.

 

مضرات پونه (عوارض جانبی، موارد احتیاطی و منع مصرف)

هر چند فواید درمانی و خواص پونه گسترده است اما استفاده از آن برای زنان باردار بایستی با احتیاط باشد، چراکه می‌تواند ماهیچه‌های رحم را منقبض کرده و سبب سقط جنین شود. این گیاه به تشدید سردرد کمک کرده و فشار خون و پمپاژ قلب را شدت می‌بخشد. همچنین استفاده بیش از حد آن موجب تشنج شده و برای معده و کلیه مضر است و باعث مسمومیت می‌شود.

 

خواص عرق پونه

رفع سوزش معده‌

اشتها آور

ضد آسم تنگی نفس‌و سیاه سرفه

ادرار آور و قاعده آور

تحلیل برنده باد های مضر بدن‌

خلط آور

 

طریقه مصرف عرق پونه

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

 

طبع عرق پونه

طبع عرق پونه گرم است

 

عرق پونه



:: بازدید از این مطلب : 143
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 12 اسفند 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sibesalamati

علائم ، پیشگیری و درمان گرمازدگی

 

گرمازدگی شرایطی است که نشانه های آن ممکن است در برگیرنده تعریق شدید و ضربان قلب سریع باشد. این شرایط نتایج گرم شدن بیش از حد بدن است. علل بروز گرمازدگی در برگیرنده قرار گرفتن در معرض دمای بسیار گرم به خصوص زمانی که با رطوبت بالا ترکیب می شود و فعالیت فیزیکی بسیار بالاست. بدون درمان سریع، گرمازدگی می تواند به گرمازدگی شدید منجر شود که یکی از شرایط تهدیدکننده زندگی است.

 

نشانه ها

نشانه ها و علائم گرمازدگی ممکن است به طور ناگهانی توسعه یابد یا با گذشت زمان دیده شود. برخی از این نشانه ها عبارتند از:

*پوست مرطوب و سرد با برآمدگی
*تعریق شدید
*غش و بیهوشی
*سرگیجه
*ضربان قلب سریع و ضعیف
*فشار خون پایین به هنگام ایستادن
*گرفتگی عضلات
*حالت تهوع
*سردرد

 

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر فکر می کنید گرمازده شده اید:

*فعالیت خود را متوقف کنید و استراحت نمایید
*به مکان خنک تری بروید
*آب سرد یا نوشیدنی ورزشی بنوشید
اگر نشانه هایتان بدتر شد یا اگر بعد از یک ساعت بهبود پیدا نکرد حتما با یک پزشک مشورت کنید.

 

پیشگیری:

شما می توانید برخی از اقدامات احتیاطی را برای پیشگیری از گرمازدگی و بیماری های مرتبط با آن انجام دهید. زمانی که دما بالا می رود، موارد زیر را به خاطر داشته باشید:

*لباس های شل و سبک بپوشید: پوشیدن لباس های اضافی یا لباس های تنگ مانع از خنک شدن صحیح بدن می شود.

*در برابر آفتاب سوختگی از بدن محافظت کنید: آفتاب سوختگی بر روی توانایی بدن برای خنک کردن اثر می گذارد. از خود در برابر گرمای بیش از حد بیرون منطل محافظت کنید و از ضد آفتاب استفاده نمایید.

*مایعات زیادی بنوشید: مرطوب نگه داشتن بدن و حفظ آب آن باعث می شود دمای طبیعی بدن حفظ شود.

*در مورد داروهای خاصی که مصرف می کنید هوشیار باشید: اگر دارویی مصرف می کنید که می تواند بر روی آب بدن و دمای آن اثر بگذارد حتما به دنبال مشکلات مرتبط با گرما باشید و آن را مورد بررسی قرار دهید.

*هرگز خودرو را در مکان گرم پارک نکنید: این مورد یکی از مشکلات رایج در میان افراد است و حتی می تواند باعث مرگ مرتبط با گرمازدگی در کودکان شود.

*در طول زمان های گرم روز بیرون نروید: اگر برایتان ممکن بود از فعالیت در آب و هوای گرم بپرهیزید. آب و مایعات زیادی بنوشید و در مکان سرد بمانید.

*خود را با شرایط وفق دهید: سعی کنید زمان سپری شده برای ورزش یا کار در گرما را محدود سازید تا به شرایط آب و هوایی عادت کنید. افرادی که به هوای گرم عادت ندارند بیشتر در معرض بیماری های مرتبط با آن خواهند بود

*اگر در معرض خطر هستید هوشیار باشید: اگر دارویی مصرف می کنید یا شرایطی دارید که باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با گرمازدگی می شود، از قرار گرفتن در معرض گرما خودداری کنید و در صورت بروز نشانه ها به دنبال درمان سریع باشید.

 

منبع: mayoclinic



:: بازدید از این مطلب : 139
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 10 اسفند 1396 | نظرات ()